Verbruik van je droger

Wanneer je een droogkast gaat huren of kopen zit je natuurlijk niet te wachten op een hoge energiefactuur. Het is dus belangrijk dat je droger zuinig omgaat met energie om de kosten zo veel mogelijk te drukken. Alle wasmachines en drogers die verkrijgbaar zijn bij Aqua Bright Rent zijn dan ook Europees gecertifieerd volgens de strenge Europese milieunormen.

Verbruik van een professionele droger

Het totale verbruik van je droger hangt natuurlijk af van hoe vaak je hem gebruikt. Toch zal een professionele droogkast altijd minder verbruiken dan een huishoudelijk toestel, aangezien een professioneel apparaat veel minder lang over het droogprogramma doet. Met een professionele droger kan je dus veel besparen. Hoe vaker je je droogkast gebruikt, hoe groter het verschil aan verbruik zal zijn in vergelijking met gewone toestellen.

Het totale verbruik van je droger hangt natuurlijk af van hoe vaak je hem gebruikt.

Droger op aardgas of op elektriciteit

Wist je dat je je droger ook op aardgas kan aansluiten? Professionele droogkasten op aardgas drogen zelfs nog sneller dan hun elektrische tegenhangers. Daarenboven is aardgas nog steeds een goedkopere energiebron dan elektriciteit. Je drukt dus niet alleen je verbruik, maar ook je kosten! Een aansluiting op aardgas in de ruimte waarin je droger zal staan is hiervoor natuurlijk wel noodzakelijk. Heb je geen aansluiting op aardgas? Dan kan je je droger gewoon aan het elektriciteitsnetwerk hangen.

 

Droger met afvoerbuis of condensatiebakje

Kies je voor een droger met afvoerbuis, dan is je was in korte tijd perfect droog. Een condensatiedroogkast doet er iets langer over, maar is nog steeds een pak sneller dan huishoudelijke droogkasten. Het voordeel van een condensatiedroogkast is dat je bovendien helemaal geen afvoerbuis nodig hebt. Het overtollige water wordt direct afgepompt naar de riolering. Zowel met een droger met afvoerbuis als met een condensatiedroogkast geniet je dus van het grootste gebruiksgemak.

Onderhoud van je droger.

Onderhoud van je droger

Om je verbruik zo laag mogelijk te houden is een jaarlijks onderhoud van groot belang. Soms kunnen haartjes en pluisjes wel eens hun weg vinden naar het binnenwerk van de droogkast, in plaats van in de filter vastgehouden te worden. Bouwen er zich te veel vezels op in de machine, dan wordt de droogtijd van je droger mogelijk verlengd, wat een negatieve invloed heeft op je verbruik. In het ergste geval kunnen ze zelfs technische pannes veroorzaken. Een jaarlijks onderhoud is dan ook zeker geen overbodige luxe. Onze experten maken dan je machine volledig schoon en verwijderen alle obstructies om je droogtijd zo kort, en je verbruik zo laag mogelijk te houden!

Contacteer ons!

Ben je benieuwd naar het specifieke verbruik van een bepaald model? Dan kan je altijd de productfiche van het toestel raadplegen op de pagina onze droogkasten. Of stuur ons je vraag door via het contactformulier. Onze vriendelijke en gemotiveerde medewerkers staan voor je klaar!