Verbruik van jouw wasser of wasmachine

Wasmachines worden steeds energiezuiniger, en dus milieuvriendelijker. Toch kan een wasser die intensief gebruikt wordt een serieuze kost betekenen op je energiefactuur. Bij professioneel gebruik is een wasser met laag verbruik dan ook geen zinloze investering. Integendeel: op jaarbasis zou het je verbazen hoeveel je met een professionele wasmachine kan uitsparen!

Een snelle wasser verbruikt minder

Hoewel een wasser bij Aqua Bright Rent hetzelfde verbruik van energie heeft dan een huishoudelijk toestel, kan een professionele wasmachine je was perfect zuiver krijgen in minder dan een uur, afhankelijk van het gekozen wasprogramma. Een huishoudelijk toestel doet daarentegen soms wel 2 uur of langer over hetzelfde resultaat. Bij frequent gebruik ligt het totale verbruik van een professionele wasser dus veel lager dan dat van een huishoudelijk toestel.

Bij professioneel gebruik is een wasser met laag verbruik dan ook geen zinloze investering.

Voor alle ondernemingen waar vaak gewassen wordt, zoals kapperszaken, wellness centra of sportclubs, vormt een professionele wasmachine dan ook een absolute meerwaarde. De vermindering van je verbruik zal je zeker en vast merken op je energiefactuur.

 

Een professionele wasser bespaart

Maar niet alleen het verbruik van je wasser gaat naar beneden, ook je loonkost kan drastisch omlaag gaan. Een professionele wasmachine doet veel minder lang over dezelfde hoeveelheid was, en kan wat betreft capaciteit meer aan. Je hoeft dus minder tijd te spenderen aan het in- en uitladen van je wasmachine, en je krijgt alles sneller gedaan. Je wasser is dus een echte hulp in het onderhoud en zuiver houden van jouw zaak. Daarenboven kan een wasser van Schulthess of Speed Queen, onze 2 topmerken, aangesloten worden op de warm waterleiding. Op die manier verkort je het wasproces opnieuw, waardoor je energieverbruik weer omlaag gaat.

Technische details van onze wassers.

Technische details van onze wassers

Voor technische specificaties over het precieze verbruik van onze toestellen kan je even kijken naar de verschillende modellen die wij aanbieden bij Onze wasmachines. Je vindt er alle technische details, alsook de productfiches, programma’s en afmetingen. Heb je toch nog vragen in verband met het verbruik van je wasser? Aarzel dan niet om ons een mailtje te sturen via het contactformulier.

Een defecte wasser

Merk je na een tijdje toch een verhoging in het verbruik van je wasser, dan zou dit kunnen liggen aan een defect aan de wasmachine. Het jaarlijkse preventieve onderhoud dat gratis in onze omniumgarantie vervat zit zou dit moeten voorkomen. Toch kan het zijn dat je wasser een bijkomende onderhouds- of herstellingsbeurt nodig heeft om het verbruik opnieuw optimaal te krijgen. Maak in dit geval zeker een afspraak voor een extra nazicht van je wasmachine. Heb je nog steeds onze omniumgarantie op je wasser lopen, dan is dit onderhoud volledig gratis!